Meny
Meny

Hvordan velge riktig ullundertøy?

At ull er best innerst, det hersker det liten tvil om. Og i Norge er vi vant til et røft og kaldt klima, og er flinke til å bruke ull. Men det er ikke enkelt å vite hvilket merke man skal velge i jungelen av ullundertøy. Det er mange på markedet, og varierende kvalitet på ullplaggene. Hvorfor du gjør et godt valg ved å velge WoolLand, får du vite hvis du scroller ned.

Med WoolLand får du ullklær av høyeste kvalitet. Vi har både basisplagg som fungerer som ullundertøy, så vel som fullverdige ullplagg som kan brukes alene. Nedenfor kan du lese litt mer om vår ullkvalitet, og hvilket ullundertøy vi anbefaler innerst til hele familien. WoolLand er produsent av en rekke ullprodukter til både sport, hverdag og pent, men i denne artikkelen kan du lese om de litt tynnere ullplaggene i 180 gram Single Jersey og som egner seg best innerst, under annet tøy.

I avsnittet om ullundertøy til ungdom kan du lese om våre fantastiske ullplagg med Hydro-duct, som er ekstra godt egnet under trening og aktivitet.

WoolLand er spesialister på ull

 • WoolLand er en rendyrket produsent av ullklær
 • Vi er stolte over å kalle oss ullspesialister
 • Vi har siden 2011 jobbet hardt og målrettet for å lage de beste ullproduktene på markedet
 • Både pris, kvalitet og design stemmer overens med det kundene våre ønsker
 • Våre plagg lages av den fineste Merinoull, bestilt fra mulesing-frie gårder
 • For oss er kvalitet det viktigste, så når du handler hos oss skal du vite at du får ull av ypperste klasse

Ullkvalitet måles i mic. Jo lavere mic et plagg har, desto finere og mykere ull. Har plagget en lav mic-verdi vil det si at fibrene er lenger og skaper finere krusninger, noe som gjør at plagget er mykt, slitesterkt og ikke stikker mot huden. Så lenge mic-verdien er under 21,5 kan det kalles Merinoull, og derfor ligger mange ullplagg på akkurat det nivået. WoolLands produkter har en mic som er helt nede på 18. Det betyr at selv dem som sliter med for eksempel atopisk eksem ofte kan bruke plaggene våre uten at det klør. Ulla vi bruker har også ekstra god hold og er forhåndskrympet, slik at den ikke krymper i vask.

Hvorfor er ull best innerst?

Ullplagg kan brukes av alle, hele året, men er spesielt viktig når vi er utsatt for kulde, fuktighet eller temperatursvingninger som for eksempel barn under lek som veksler mellom aktivitet og hvile. Blir barnet svett eller vått sørger ullen for at huden tørker igjen og ikke blir kald. Dette på grunn av den naturlige cellestrukturen i ullen som gjør at den puster, den både absorberer og frigjør fuktighet. Den har samtidig en isolerende effekt som gjør at barnet ditt holder på varmen også når det er i mindre aktivitet. Også for voksne er ull innerst fantastisk, enten du fryser lett når du sitter stille på jobb eller om du svetter litt når du er i aktivitet. Ull isolerer, regulerer og absorberer.

Riktig ullundertøy til barn

Vi har laget et eget ullundertøy til barn, nemlig Sarpsborg serien.

 • Sarpsborg er laget i litt tynnere ull, som er laget som et rent undertøy
 • Disse plaggene er laget for å ha under andre klær.
 • Dette er også den mykeste ullen som finnes, laget i Single Jersey strikk
 • Single Jersey betyr at stoffet er noe tynnere enn våre andre ullplagg, og derfor egner seg best som undertøy/baselayer.

Se mer ullundertøy til barn her. Til babyer (0-3 år), har vi tynne ullbodyer some er litt rimeligere enn de litt tykkere ullbodyene våre. Disse er myke, lette og superbehagelige. Se disse her!

Ullundertøy til ungdom

Kollen baselayer er designet av og for ungdom, og har pustende egenskaper.

 • Dette er tekniske ulltrøyer og ullstilongs
 • Produsert med den nyutviklede Hydroduct teknologien
 • Hydro-duct gjør at ullen blir superabsorberende.
 • Disse plaggene vil derfor absorbere vann og svette mye bedre enn vanlig ull.
 • Holder enda bedre på varmen

 

Kollen og Sarpsborg serien går opp til 16 år. Klikk her for å se alt ullundertøy til ungdom.

Ullundertøy til voksne

Ull er suverent innerst enten du sitter mye stille på jobb og fryser lett eller er i aktivitet på kalde dager. Til voksne har vi utviklet Rena ulltrøye og ullstilongs, som er silkemyk ull i vår tynnere ullkvalitet med Hydro-duct som er perfekt som innerste lag.

Rena ullundertøy er teknisk ullundertøy produsert med den nyutviklede Hydro-duct teknologien som gjør at ullen blir superabsorberende. Disse plaggene vil derfor absorbere vann og svette mye bedre enn vanlig ull, og holder dermed bedre på varmen. Dette er sporty basisplagg du kan bruke under ytterbekledning når du er aktiv i kaldt vær. Rena teknisk undertøy er også perfekt til bruk som vanlig treningstøy.

WoolLand produserer ulltøy til hele familien. Vi har et stort utvalg av tykkere ullbukser, ullgensere, ull T-skjorter, ullsokker, ulluer, ullvotter og mye mer i våre butikker og nettbutikk. Sjekk ut hele utvalget her!