Meny
Meny

Hvorfor ull om våren?

Våren er tilbake, sammen med solen og fargene. Endelig kan vi våkne og nyte mer energi og lengre dager! Plutselig gløder huden og den sorte og mørke høst og vinter-garderoben kan pakkes bort.
Lysten til å kle på seg mindre klær og farger er tilbake, og lette plagg som sitter løst og ledig er et must for å kunne danse, løpe og leke i denne herlige tiden av året!

Ull om våren, tenker du, det samsvarer ikke helt med varmere dager? Joda, det passer faktisk helt perfekt! WoolLands kolleksjon for vår og sommer er laget av deilig myk Merinoull, Tencel og Kashimr.

Sunkissed by WoolLand oser ikke bare av friske og tidsriktige farger samtidig som den er silkemyk mot kroppen, den er også veldig snill mot natur & miljø. Tencel har de samme egenskapene som ull, og kan faktisk virke avkjølende på varme dager.

Kalde kvelder og duggfriske morgener

Norge er et land med svingende temperaturer, og selv om shortsen, kjolen og skjørtet i lette tekstiler er naturlige valg på varme dager, er våren lunefull med kjørlige kvelder og frsike morgener. En chunky genser er derfor perfekt å slenge over sommerplaggene, til solen får skikkelig tak. Vår strikkegensere og kashmirgensere passer likefint til bukser, som sammen med shortsen og skjørtet og over sommerkjolen.

Vær naturens venn, shop miljøvennlig til våren!

Tencel er et mykt og pustende materiale, som hverken stikker eller klør. Kvaliteten føles som en blanding av silke og viskose. Tencel er et slitestekt materiale, som gjør at plaggene holder godt på fasongen. Pustende egenskaper gjør at tøyet transporterer fukt, slik at man ikke går klam og våt over lengre tid, dersom man er i aktivitet. Tencel er et biologisk nedbrytbart stoff laget av tremassen cellulose og er et godt valg for de med sensitiv hud.

Både ull og Tencel er naturlige materialer som er enklere å bryte ned enn kunstige stoffer. Ønsker du å bidra til et sunnere mijø og bærekraft, er det anbefalt å kjøpe klær av naturlige materialer som ull og tencel. Skogsdriften i produksjonen av Tencel® foregår på områder som ikke passer til matjord og kommer dermed ikke i konflikt med matproduksjon. Det forbrukes mindre energi og 95% mindre vann ved produksjon av Tencel® enn ved produksjon av bomull. I produksjonen brukes langt færre kjemikalier, og alt skjer i en lukket krets, slik at vannet som benyttes i produksjonen, resirkuleres

Tencel® er et registrert varemerke for lyocell fra tekstilprodusenten Lenzig.

Les om erfaringene en journalist i Business Insider gjorde seg i forhold til dette tekstilmaterialet her.