Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ull & konsept

Med riktig pleie kan dine ullfavoritter vare livet ut. En av de unike egenskapene til ull er at det er selvrensende, noe som gjør at du ikke trenger å vaske plaggene like ofte som syntetiske materialer. Vi anbefaler å henge opp ullklær til lufting for å fjerne lukt.

For å beholde ullplagget ditt fint lønner det seg faktisk å vaske ull sjeldent, men noen WoolLand Interlock 2-i-1 produkter har faktisk vunnet BEST I TEST basert på at våre ullprodukter er slitesterke, tåler vask etter vask, holder formen og krymper ikke. 

Du trenger derfor ikke være redd for å vaske våre ullprdukter dersom du følger følgende råd: 
( Kashmir og strikkeprodukter, sjekk vaske henvisnig) 

  1. Vreng plagget med innsiden ut og lukk alle glidelåser.
  2. Vask på skånsomt ullprogram max 40 grader med vaskemiddel beregnet for ull. 
  3. Ikke bruk skyllemiddel.
  4. Bruk sentrifuge for å dra vannet ut av klærne. Eventuelt kan du klemme ut vannet for hånd uten å vri eller strekke i plagget.
  5. Strekk plagget forsiktig til original form.
  6. Heng plagget til tørk, evnt legg plagget flatt for å beholdet fasong.
  7. Skånsom og kort bruk av tørketrommel er mulig for ekstra rask tørking.

Klærne fra WoolLand er vaskeekte som vil si at de ikke smitter av eller over på hverandre selv om det er lyse farger. Det anbefales ikke å vaske våre lyse ullprodukter sammen med andre merker da vi ikke vet om de er vaskeekte. Andre merker kan smitte over på våre produkter og dette er ingen reklamasjonsrett.

Det må under ingen omstendigheter benyttes Vanish eller andre sterke flekkfjerningsmidler da dette ødelegger ullfibrene! Og ikk eebruk vanlig vaskemiddel, det ødelegger fibrene.
Det er faktisk bedre å ta plaggene i maskinen enn å vaske dem for hånd.

Hvordan få bort flekker på ull?

Flekker kan vaskes bort med klut, men dersom flekken er ekstra vanskelig kan du ta litt ullvaskemiddel og vann på flekken, og gni forsiktig før plagget vaskes i maskinen, for å være sikker på at flekker blir borte. Dersom flekken består av fett, kan det lønne seg å gjøre det samme med Zalo eller annet oppvaskmiddel.

NB! Det må under ingen omstendigheter benyttes Vanish eller andre sterke flekkfjerningsmidler, da dette ødelegger ullfibrene!

Nupping

Ull er et naturlig materiale og vil avgi litt fiber, noe som er helt normalt. Ved mye friksjon kan nupper oppstå, og disse kan enkelt fjernes med en nuppekam eller nuppefjerner.

Tips: For å holde ullklærne fine lengre, anbefaler vi å vaske plagget før bruk, da fjerner man en del overflatefiber før de rekker å nuppe seg. Har nuppene først oppstått, fjern nuppene før du vasker, så vil plagget bli like fint igjen.

Hva gjør jeg hvis jeg har fått hull i et ullplagg?

WoolLand ulltøy er kjent for sin gode slitestyrke, og siden våre plagg er laget av en tykkere ullkvalitet har vi bedre slitestyrke enn mye annet ulltøy på markedet. Alt ulltøy må behandles pent og brukes riktig, da ull er et sårbart tekstil. Hull som følge av produksjonsfeil er reklamasjonsgrunn, og vi vil rette det opp eller gi ut nytt produkt. Dersom hull oppstår på grunn av normal vask eller bruk er ikke det en reklamasjonsgrunn.

Hull kan oppstå dersom man hekter seg fast i en kvist eller spiker el., men dette er altså en slitasjeskade, som ikke er reklamasjonsgrunn. Ved utelek anbefales derfor et tynt vindtett lag eller boblebukse da ulltøy generelt sett ikke egner seg til barnelek som for eksempel klatring i trær, skliing på bakke eller krabbing på asfalt/sand. Dette gjelder stort sett for de meste aktive barna fra alderen 1-8 år.

Oppdager du hull i sømmer, send inn eller sy sammen hullet på egn hånd så raskt som mulig, slik at det ikke rakner mer.