Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Vi gir deg de beste tipsene til hvordan barna bør kle seg i vinterferien!

Generelle tips til påkledning om vinteren og på tur

  • Husk alltid ekstra votter og ullsokker. Det er godt å kunne skifte til tørre sokker eller votter hvis man blir våt.
  • Dersom det er fint vær om morgenen, kan det likevel være lurt å ha med et ekstra mellomlagsplagg i sekken, som en ullfleecejakke eller en ullvest. Været skifter raskt på fjellet!
  • Husk godt humør, ekstra tålmodighet med barn på tur, og noe godt og næringsrikt å spise og drikke i sekken!

 

 

Hvorfor skal du velge WoolLand?

Vi har ulltøy i en litt tykkere ullkvalitet som er perfekt til aktive vinterdager. Dette kaller vi 2-i-1 kvalitet.

Ull er best innerst når det er kaldt ute og når du er i høy aktivitet, den puster og holder på varmen, og tørker fort dersom du blir svett. Ullundertøy og ulltøy generelt kan brukes av alle, hele året, men er spesielt viktig når vi er utsatt for kulde, fuktighet eller temperatursvingninger som for eksempel barn som leker og veksler mellom aktivitet og hvile. Blir barnet svett eller vått, sørger ullen for at huden tørker igjen og ikke blir kald. Dette på grunn av den naturlige cellestrukturen i ullen, som gjør at den puster, absorberer og frigjør fuktighet.

Ull har samtidig en isolerende effekt som gjør at barnet ditt holder på varmen også når det er i mindre aktivitet. Ull kan ta opp omtrent 1/3 av sin egen masse i form av vanndamp uten at den kjennes fuktig. Ullen binder dessuten kroppssvette og nøytraliserer den, noe som gjør ull perfekt for hvile likeledes som for fysisk aktivitet.

 

 

Klærne våre er designet som et 2-i-1-produkt – hva betyr egentlig dette?

  • 2-i-1 vil si at kvaliteten nesten er dobbelt så tykk som vanlig ullundertøy, laget i Interlock strikk 280 gram.
  • Man trenger ikke å bruke noe under eller over.
  • Det at kvaliteten baserer seg på at plaggene skal bæres alene, gjør også at vi er ekstra nøye når det kommer til snitt og design. Klærne skal være så fine i seg selv at både barn og voksne har lyst til å ha dem på seg.
  • Derfor tilfører vi plaggene kule detaljer som lommer, puffermer, blonder, knapper, glidelåser og tyll, og designer alt i delikate farger.
  • Vi er også opptatt av at klærne skal ha en funksjonell detalj, enten det er en godt synlig refleks på en lue, eller en ullbukse under et skjørt for at små jenter som vil pynte seg skal kunne gjøre det uten å fryse på stumpen.
  • Ettersom ull er et delikat materiale, har vi jobbet mye med forsterkninger på de mest utsatte delene av plaggene, og i kombinasjon med den tykke ullkvaliteten, sørger dette for at klærne våre har lang levetid og kan gå i arv.

Se også våre fine skijakker godt tilpasset alpint og lek til jenter her og gutter her.

 
 
 

Ull innerst- alltid!

Ull er alltid best innerst, og vi har silkemyk ull i den fineste Merinokvalitet, slik at til og med de som er plaget med allergi mot ull, ofte kan bruke vårt ulltøy.

Alle WoolLand-plagg kan brukes innerst mot huden, men vi har en egen serie, nemlig Sarpsborg serien,  i litt tynnere ull som er laget som et rent undertøy, ment for å ha under andre klær.

Dette er også den mykeste ullen som finnes, men den er laget i Single Jersey 180 gram, som betyr at stoffet er noe tynnere enn våre andre ullplagg, og derfor egner seg best som undertøy/baselayer.

Sjekk ut Sarpsborg her!

 

Fresh og sporty ull

Det er ikke alltid man trenger flere lag med ull, og derfor har vi også sportsull som kan brukes som “enslig” lag under skiklær. Dette er myk og deilig ull som kan brukes rett på huden, og som puster godt – perfekt for en aktiv hverdag!

Kolleksjonene Bykle, Hovden og Lyngen er populære sportsklær hos barna, og kan brukes av alle. I tillegg er kolleksjonen Trysil god å ha under skiklær eller bare brukes inne på hytta etter en lang dag ute i aktivitet!

 

 

 

Ull som mellomlag

På ekstra kalde dager, er det godt med et ekstra lag ull.

Folgefonna ullfleece-sett passer perfekt til dette. Dette er fineste Merinoullblanding med silkemyk ullfleece innvendig. Boblepadding i vannavstøtende materiale over skuldrene og tøff WoolLand glidelås fra YKK med refleksdetaljer foran. Jakken har lommer i sidene. Ribbestrikk rundt håndleddene og høy hals. Passer perfekt til mellomplagg på kalde dager eller ytterste plagg på varmere dager.

Super under anorakk eller skidress på kalde dager!

 

 

Kul og varm i vest!

 
 

Hemsedal vest med ullfor har flere fine detaljer og tekniske funksjoner som gjør den perfekt for sport og aktivitet både som et mellomlag og ytterplagg!

Ullvesten er vindtett og vannavstøtende og har WoolLand logo til glidelås. Vesten er fôret med ull, som absorberer fuktigheten raskt så du holder deg varm og tørr. Ullvesten har et stretchy ullparti på sidene for ekstra komfort og bevegelighet. Vesten er like tøff og fin til sport som til hverdags.

Perfekt på ekstra kalde dager under anorakk eller over langrennsdress eller fartsdress.

 

Superdeilige skijakker i tøft design – barnas favoritt!

 
 

Dette er den komplette skijakken til barna denne vintersesongen. Skijakken har to lommer foran og en lomme på armen til skikort, og den er laget i et teknisk, vann- og vindtett materiale. Match med buksen i samme serie, for et komplett sett! Jentesettet heter “Lyngen” og gutta har fått jakke med navn “Hovden” og bukse med navn “Trysil“.

Jakkene er fylt med en snilt alternativ til dun: 3M™ Thinsulate™ Featherless Insulation. Dette er et innovativt materiale som erstatter dun/fjær. Materialet er fjærlett og løst, slik som dun, men varmere i våt tilstand.Totten skijakke har deilig ullribb nederst, og høy, deilig krage.

Skibuksene sitter godt på og har seler i tillegg til stramming i livet. Buksene har bootcut og glidelås nederst på bena, som gjør at buksen fint kan tas utenpå alpintsko og snowboardsko. Varm ullfleece på innsiden av buksen gjør at barna holder seg varm, uten å bli klam og svett.