Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Denne typen ull kommer fra merinosauen. Merinoull er spesielt fin og myk, og er spesielt egnet for ullproduksjon. Våre plagg er i all hovedsak laget av fineste merinoull og vi får ulla vår fra mulesingfrie gårder i Australia.

Mens vanlig ull kan være kløende og ikke veldig behagelig, er merinoull derimot mye mer fleksibel og myk. Men det er ikke den eneste grunnen til at merino er så spesiell.

En merinofiber kan absorbere og beholde opptil 30% av sin egen vekt i fuktighet, mens den forblir tørr å berøre. Når kroppen din blir varm, begynner du å svette. Overflødig fuktighet absorberes deretter av ullfiberen og slippes ut i miljøet utenfor stoffet. Derfor holder ulllaget huden tørr mens den også puster. Du tror kanskje at dette systemet bare fungerer om vinteren, men det er ikke helt sant. På grunn av den spesielle strukturen til fiberen har ull både varme- og kjøleeffekter. Derfor er det et materiale du kan bruke hele året.

Arten har sin opprinnelse i Spania, men den moderne merinosauen har i dag størst utbredelse på New Zealand og i Australia. Fiberen er ekstra fin og mykere enn vanlig ull, men har de samme temperaturregulerende egenskapene. WoolLand bruker merinoull med 18,5 micron som er betegnet som meget fin merinoullkvalitet, og vi kjøper vår merinoull fra Australia hvor vi kan sikre at den alltid er fri for mulesing. Detaljer om produkter som inkluderer merinoull finner du på hver produktside.

Store deler av vår kolleksjon er laget av merinoull, og er produsert i ulike strikkemetoder: Interlock, Jersey eller Hydroduct. 

Interlock

Interlock er en strikkemetode som har en fin, jevn og glatt flate på begge sider av stoffet. Denne typen strikk resulterer i tykkere, sterkere, elastisk og mer slitesterkt stoff enn andre typer strikket stoff. De beholder fasongen godt i vask selv uten kunstige tilsetninger. Tykkelsen på stoffet gjør det også veldig absorberende, slik at det kan brukes til flere typer plagg.

På grunn av de mange fordeler med denne strikkemetoden er store deler av vår kolleksjon laget i interlock. Denne kvaliteten er også kjent som vår 2-i-1 kvalitet og har blitt kåret til BEST i TEST i 2016 av foreldre og barn. Plagg som er laget i merinoull interlock er OEKO-TEX sertifisert. 

Single Jersey 

Single Jersey er en strikkemetode på lik linje som Interlock, bortsett fra at i produktene med jersey-strikk er hele eller deler av plagget laget i en tynnere ullkvalitet. Merinoullen vi bruker er av fineste kvalitet og har en micron på 18,5 som sørger for at plagg føles myk mot huden uten å klø. Vi bruker Single Jersey på plagg som er ment til å være i bruk under høy aktivitet, for at det ikke skal føles for varmt og at svette skal lettere transporteres. Denne kvaliteten er OEKO-TEX sertifisert. 

HYDRODUCT®

I våre mest tekniske ullplagg har vi brukt HYDRODUCT® som egenskap. Dette er små paneler som bidrar til mer luft i plagget som gjør at svette og fuktighet raskere transporteres og at tøyet isolerer bra, selv når det blir fuktig.

HYDRODUCT® finner du på utvalge styles i kolleksjonen vår Active Sport, da dette stoffet egner seg svært godt i forbindelse med høy-middels aktivitetnivå som krever at du holder kroppen varm. 

Hydroducten er i 100% merinoull. Denne kvaliteten er også øko-tex sertifisert og wool mark.