Meny
Meny

Kan ull brukes av personer med eksem?

Det er en gammel myte at personer med eksem ikke kan bruke ull. Dette er nemlig en påstand med modifikasjoner.

Det er flere faktorer som påvirker dette:

  • Ullkvaliteten er svært viktig. Lav mic betyr lange ullfibre og høy kvalitet på ullen. Les mer om mic lenger ned.
  • Hvis ullfibrene er lange, vil de ikke stikke ut og irritere.
  • Hviken type ull (fra hvilke sauer) spiller også inn. Merinoull er kjent for å være den mykeste ullen (fra sauer).
  • Kashmirull (fra en spesiell type geiter) er enda mykere og mer skånsom.
  • Det varierer veldig fra person til person. Har du svært mye eksem er du sannsynligvis mer ømfintlig overfor ulike tekstiler også.
  • Man må prøve seg frem og teste ulike ullprodukter på huden.

Ullkvaliteten måles i mic

Vår ull har svært lav mic, og er blant den den fineste og mykeste ullen som finnes. Kliniske studier som ble publisert i Journal of British Dermatology, viste faktisk at superfin Merinoull hjelper barn med eksem!
Les mer om dette her!

Våre plagg lages av den fineste Merinoull. Ullkvalitet måles i mic, og jo lavere mic et plagg har, desto finere ull er det. Har plagget en lav mic-verdi vil det si at fibrene er lenger og skaper finere krusninger, noe som gjør at plagget er mykt, slitesterkt og ikke stikker mot huden. Så lenge mic-verdien er under 21,5 kan det kalles Merinoull, og derfor ligger mange ullplagg på akkurat det nivået. WoolLands produkter har en mic som er helt nede på 18. Det betyr at selv dem som sliter med for eksempel atopisk eksem ofte kan bruke plaggene våre uten at det klør, og til og med bli bedre. Vi anbefaler å teste vår ull. Vi har gratis henting og bytte i butikkene våre, og full returrett på nettpakker (dersom plagget kun er prøvd på men ikke brukt).

Vår ull ble testet av Foreldre & Barn

Vi er veldig stolte over at vårt ullsett Bergen ble kåret til Best i test av Foreldre & Barn høsten 2016, i deres store test av ulltøy til barn. Alle våre klær fra 2-i-1 kolleksjonen er laget i den samme, fantastiske kvaliteten som Bergen.

Se hele testen her!

Du kan være trygg på kvaliteten hvis du velger WoolLand

Vi går aldri på kompromiss med kvalitet, så når du handler hos oss skal du vite at du får ull av ypperste klasse.

En av våre kunder skrev inn til oss:

“Elsker woolland fordi det er det eneste ulltøyet barna mine ikke protesterer på å gå i. De har sart hud og atopisk eksem, og alt annet i ren ull klør. Når det i tillegg er kjempefine og praktiske lekeklær er jeg solgt😍 Elsker også at det er slitesterkt det ikke ser ut som man går i underklær”.