Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

En gammel myte sier at dersom du har eksem, så kan du ikke bruke ullklær. Dette er dog en påstand med modifikasjoner. Daglig får vi tilbakemeldinger om at barn med Atopisk eksem kan bruke våre ullklær.

Men hvordan kan man avgjøre hvilke ullplagg og hvilken ull man kan bruke?

  • Ullkvaliteten er svært viktig. Ullkvalitet måles i mic og en lav mikron-verdi betyr lange ullfibre og høy kvalitet på ullen.
  • Hvis ullfibrene er lange, vil de ikke stikke ut og irritere huden.
  • Hviken type ull (fra hvilke sauer) spiller også inn. Merinoull med lav mikron-vedi er kjent for å være den mykeste ullen (fra sauer).
  • Kashmirull (fra en spesiell type geiter) er enda mykere og mer skånsom.
  • Det varierer veldig fra person til person. Har du svært mye eksem er du sannsynligvis mer ømfintlig overfor ulike tekstiler også.
  • Man må prøve seg frem og teste ulike ullprodukter på huden.

WoolLand sine klær lages av den fineste merinoull. Ullkvalitet måles i mikron, og jo lavere mikron et plagg har, desto finere ull er det. Har plagget en lav mikron-verdi vil det si at fibrene er lengre og skaper finere krusninger, noe som gjør at plagget er mykt, slitesterkt og ikke stikker mot huden. Så lenge mikron-verdien er under 21,5 kan det kalles merinoull, og derfor ligger mange ullplagg på akkurat det nivået. WoolLands produkter har en mikron-verdi på 18. Det betyr at selv de som sliter med for eksempel atopisk eksem, ofte kan bruke ullklærne våre uten at det klør, og at ulla til og med kan gjøre eksemen bedre. Kliniske studier som ble publisert i Journal of British Dermatology, viste at superfin merinoull hjelper barn med eksem!

Les mer om dette her!

Vi anbefaler å teste vår ull, for å se virkningen. Vi har gratis henting og bytte i butikkene våre, og full returrett på nettpakker (dersom plagget kun er prøvd på, men ikke brukt).

Baby-18.jpg

Våre ullbodyer har en mikron verdi på 18,5.

Du kan være trygg på kvaliteten hvis du velger WoolLand

En av våre kunder skrev inn til oss:

“Elsker woolland fordi det er det eneste ulltøyet barna mine ikke protesterer på å gå i. De har sart hud og atopisk eksem, og alt annet i ren ull klør. Når det i tillegg er kjempefine og praktiske lekeklær er jeg solgt. Elsker også at det er slitesterkt og det ikke ser ut som man går i underklær”.