Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Ullklær med dobbelt så tykk ullkvalitet enn tradisjonelt ullundertøy. Slitesterk, fint og praktisk design - like fint i flere generasjoner. Ulltøy designet som et 2-i-1-produkt – Et nytt ullkonsept WoolLand kom opp med i 2011.

Hva er 2-i-1 konseptet?

Konseptet er et resultat av et irritasjonsmoment hos tre småbarnsmødre. De synes det var påfallende at barn i barnehagen hadde så masse fine klær å gå i under sommerhalvåret, men når høsten kom var alle kun iført ullundertøy hver eneste dag. Ullundertøyet var utvilsomt anvendelig, men hvorfor måtte det se så utrolig kjedelig ut? I 2011 bestemte de seg å gjøre noe med dette, og 2-i-1 konsptet var født.

Konseptet består av ullklær med dobbelt så tykk ullkvalitet enn tradisjonelt ullundertøy du finner på markedet. Kombinert med fint og praktisk design trenger man ikke bruke noe under eller over, og derfor kaller vi det et 2-i-1 produkt. 

Ullklærene i konseptet er laget av 100% mulesing-fri merinoull av beste og fineste kvalitet, og har en mic-verdi på 18,5 som vil si at kvaliteten ikke klør og føles myk mot huden. 

Hvordan skiller kvaliteten seg fra vanlig ullundertøy?

Slitestyrke, passform, og at klærene ikke klør er tre egenskaper som kjennetegner 2-i-1-kvaliteten. Dette er spesielt positivt i forhold til holbarhet, form og fasong som sørger for at plaggene kan gå i arv og er like fine i flere generasjoner. 

Det at ullkvaliteten baserer seg på at plaggene skal bæres alene, gjør at vi er ekstra nøye når det kommer til snitt og design. På de mest utsatte delene av plaggene bruker vi forsterkninger for at klærne skal ha lang levetid.

  • Slitestyrke 
  • Holder fasong og form i lang tid
  • Like fin i flere generasjoner
  • Klør ikke i kontakt med huden 
  • God passform
  • Unike detaljer

Ull trenger ikke å klø

Mange opplever at ull klør og vil av den grunn ikke ha ull innerst. Men ull kan ha forskjellig kvalitet og tykkelse på fibrene, noe som har stor betydning for om ulla klør eller ikke. Et vikitg mål for oss når vi skulle utvikle konseptet, var å desgine ullklær som ikke klør i kontakt med huden. Dette fordi vi startet hele konseptet med barn i tankene, og de pleier å være ekstra utsatt for kløe.

I dag er vi stolte over å kunne si at de aller fleste kan bruke våre ullklær direkte på huden uten at det klør. Daglig får vi tilbakemeldinger om at barn med atopisk eksem kan bruke våre ullklær. 

Det som avgjør om ull klør eller ikke er om det er lange eller korte ullfibre i plagget, og dette måles i mic. Jo lavere mic-verdi, jo finere og mykere er ullkvaliteten. 2-i-1 plagg Fra WoolLand har en mic-verdi helt nede på 18,5. På denne måten sikrer vi en ekstra fin ullkvalitet som ikke klør. 

Hvem passer dette konseptet for?

Våre ullklær er designet til hverdagsbruk og til sport, og gjør påkledningen veldig enkel fordi du slipper å tenke på å kle deg i mange lag. Vi opplever at både barn og voksne har lyst til å ha på seg klærne fordi de er komfortable og fine på, samtidig som kvaliteten er myk mot huden og ikke klør.