Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Design for lengre levetid og fremme bruken av mer ansvarlige materialer er noen av hovedprioriteringene vi gjør for å redusere vårt miljøavtrykk. Utforsk guiden vår for å lære mer om hvert materiale: hvor vi produserer det, hvordan det er laget og hvorfor vi elsker det.

Merinoull

Ull fra merinosauen er spesielt fin og myk, og blir mye brukt til produksjon av undertøy, barnetøy og andre myke strikkeplagg. Vi bruker merinoull med 18,5 micron som er betegnet som meget fin merinoullkvalitet. WoolLand bruker kun sertifisert mulesingfri merinoull, og våre sauer holder til på gårder i Australia.

 

 

 

Kashmir

Kashmir deler fordelene med merinoull som mykhet, temperaturregulering, pusteevne, luktmotstand og fuktighetskontroll. I motsetning til merinoullen, er kashmir ekstremt sjelden. Den ultrafine fiberen er faktisk den utrolig myke underlakken fra halsen på en kasjmirgeit. Kashmiren som kommer fra disse geitene er seks ganger finere enn menneskehår, noe som gir den en myk og luksuriøs følelse. Disse egenskapene gjør den ideell for strikkevarer. 

Alpakka

Alpakkaer er fra Peru og lever høyt oppe i fjellene. Siden de bor så høyt på fjellet, hvor snø er vanlig, er alpakkapels varmere enn noen annen type ullstoff. Alpakkaull klør ikke, og er hypoallergenisk, som gjør det gunstig for de som har allergi. Vi bruker alplakka ull i våre strikkeplagg. 

Bomull

Bomull er et naturfiber som er snill mot huden, behagelig å ha på og som har fuktabsorberende egenskaper. I tillegg er den slitesterk, pustende og lett å ta vare på. Våre plagg er i all hovedsak laget av ull, men enkelte styles er laget i 50/50 merinoull og bomull. Dette fordi vi vet at det er mange der ute som er ekstra sensitive mot ull og kløe, så ved å lage ullklær med bomull på innsiden så vil flere kunne dra nytte av de fantastiske egenskapene som ulla bringer med seg. WoolLand bruker kun OEKO-TEX 100® og GOTS (Global Organic Textile Standard) sertisiert bomull i sine plagg. 

 

 

Tencel™

Tencel™ er et registrert varemerke for lyocell fra tekstilprodusenten Lenzig. Tencel™ har til vår store glede mange av de samme egenskapene som ull: tøyet blir mykt, slitesterkt og fuktighet absorberes. Perfekt i kombinasjon med vår silkemyke merinoull. Tencel™ scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess. Skogsdriften i produksjonen av Tencel™ foregår på områder som ikke passer til matjord og kommer dermed ikke i konflikt med matproduksjon. Det forbrukes mindre energi og 95% mindre vann ved produksjon av Tencel™ enn ved produksjon av bomull. 

Featherless down

3M™ Thinsulate

3M™ Thinsulate fjærløs isolasjon er et innovativt materiale som erstatter naturlig dun. Den etterligner utseendet og ytelsen til naturlig dun, men overgår dunens ytelse når den er våt. 3M™ Thinsulate™ Isolasjon kan du finne i vårt yttertøy.

 

Dun

Dun kommer fra de myke underfjærene til and eller gjess. Disse fjærene er lette, luftige og har isolerende egenskaper – de skaper små luftlommer som fanger opp varm luft og holder på varmen, og egner seg derfor spesielt godt til bruk på yttertøy. WoolLand bruker kun dun som kommer fra dyr som har blitt behandlet humant og er et biprodukt av matindustrien. Vår dun har en fillpower på 700. Fillpower representerer kvaliteten på dunet ved å måle loftet som oppstår når dunklasene er fullstendig utvidet. En dunjakke av høy kvalitet bør ha en fillpower på minst 550. På denne måten sikrer vi at våre plagg kan ha en optimal ytelse og lang levetid.

Nylon

Holdbarhet og slitestyrke er viktig for våre kunder, og det en grunnleggende forutsetning for oss når vi designer våre ullplagg. Ull er en myk fiber, hvor de naturlige trådene slites og trekkes fra hverandre ved bruk og rengjøring. Nylon blandet med ullen bremser denne slitasjen, og gir stoffet eller garnet lengre levetid. Ullklær er derfor ofte laget av en ull-nylonblanding for å øke holdbarheten samtidig som den beholder mykhet og varme.​ Siden ull er et fint fiber, er det kjent for å kunne krympe. Dette skjer når ullen vaskes eller kommer i kontakt medvann. Tilsetningen av nylonfibre begrenser denne tendensen. Det reduserer også tovingen, eller matteringen, som oppstår når et plagg bæres eller brukes. 

Spandex

Spandex er også kjent som elastan. Spandex er et syntetisk og teknisk fiber som brukes i liten mengde i blanding med andre syntetiske fibre eller naturfibre som bomull og ull der elastisitet er spesielt viktig. I enkelte design som for eksempel våre ulljeans, vil vi tilsette små mengder av spandex for å øke elastistet til ullplagget fordi vi mener dette er en vikitg funksjon. Hensikten er alltid å gjøre plaggene mer elastiske og ikke minst bidra til at de gjenvinner sin form etter bruk, som igjen bidrar til lenger levetid på ditt ullplagg, noe som er spesielt vikitg for oss når vi designer våre klær. 

 

Polyester

WoolLand produserer produkter av ull, men i enkelte tilfeller i kombinasjon med små mengder syentetiske stoffer som polyester. Våre ullklær som inneholder polyester er for å styrke plaggets slitestyrke slik at det ikke må byttes like ofte, samtidig som det syntetiske fiberet styker ullas tekniske egenskap til å transportere fukt og holde deg varm.