Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

1. Ullens fantastiske egenskaper

Vi nordmenn elsker å være ute, og vi elsker å kle oss i ull. Vi har kledd oss i ull så lenge vi har hatt tilgang på ull, og ulla har holdt oss varme i generasjoner. Ikke så rart kanskje, siden ullundertøy og ulltøy er spesielt gunstig når vi er utsatt for kulde, fuktighet eller temperatursvingninger.

 • Ull kan ta opp omtrent 1/3 av sin egen masse i form av vanndamp uten at den kjennes fuktig.
 • Ull binder kroppsvette og nøytraliserer den, noe som gjør ull perfekt for hvile likeledes som for fysisk aktivitet.
 • Ull bidrar til en bedre blodgjennomstrømning som gir riktig og fin puls, derfor anbefales det bl.a. at spedbarn sover i ull.
 • Moderne ulltyper som Merinoull er blant de mykeste tekstilene du kan tenke deg.
 • Ull er både bærekraftig og biologisk nedbrytbart, velg tekstiler som ikke forsøpler miljøet vårt slik som fleece som er laget av plast.
 • Ullplagg er myke og elastiske til å vokse i, og perfekt til lek og bevegelse.
 • Ull har en isolerende effekt som gjør at barnet ditt holder på varmen også når det er i mindre aktivitet.

 

2. Ull passer hele året, også om sommeren!

Alle vet at ull er det beste om vinteren, men visste du at ull er perfekt om sommeren også? Myk, deilig Merinoull er faktisk svalende når det er varmt, og det er mange andre fordeler også:

 • Temperaturregulerende – Ull hjelper oss å holde en stabil kroppstemperatur. Den regulerer både varme og kulde.
 • Fukttransporterende – Ull absorberer vann raskt og trekker fukt bort fra huden, slik at man holder seg tørr selv om man svetter.
 • Kløfri – Merinoull klør ikke, den er deilig og myk.
 • Bakteriehemmende – Ull har bakteriehemmende egenskaper og behøver ikke vaskes ofte, det holder ofte å bare lufte plaggene.
 • Beskytter mot UV-stråling – Klær av ull og polyester beskytter bedre enn bomull, lin og rayon (kunstsilke).
 

3. Ull er bærekraftig

Sauer går ute i naturen og beiter. Det er bra for miljøet og god ressursutnyttelse. Dessuten er ull et fornybart og bærekraftig materiale. Vi er opptatt av at både dyr og mennesker skal ha det bra og behandles pent. Vår kvalitet er i 100% silkemyk Merinoull fra gårder i Australia hvor mulesing ikke er tillatt. Vi bruker ikke pels fra vanlig pelsdyrnæring i duskene på våre luer, men dyrevennlig pels fra alpakkaer som har avgått med døden på en naturlig måte.

 

 

4. Ull er selvrensende

Ull er selvrensende og bør ikke vaskes for ofte. Svetter du i en ulltrøye, kan du ofte bare henge den opp til lufting, istedenfor å vaske den. Den ulla WoolLand benytter seg av er lettvint å behandle. Den kan vaskes med ullvaskemiddel på ullprogram i vaskemaskin på 30-40 grader med ullvaskemiddel. Ulltøyet er behandlet med “mild superwash” slik at det skal kunne vaskes i maskin uten å krympe, og gjør hverdagen din enklere. Mild superwash betyr at det vevde stoffet er forhåndskrympet og farget. Les mer om bruk og stell av ull her.

 

 

 

5. Ull er godt for huden!

Vår ull har svært lav mikron, og er blant den den fineste og mykeste ullen som finnes. Kliniske studier som ble publisert i Journal of British Dermatology, viste faktisk at superfin Merinoull hjelper barn med eksem. Les mer om dette her.