Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Vi tok en prat med grunnleggeren av Repairable Ingvill Vasset Kerob. Vi befinner oss på pauserommet på en helt vanlig vaffelfredag, og vi har mye å snakke om. Klesindustrien, framtiden, personlige mål, og ikke minst, samarbeidet mellom WoolLand og Repairable.

Men først, hva er egentlig Repairable? Repairable har fysiske butikker og verksted på CC Vest og Fornebu S, samtidig som det drives en bestillingsportal for merkevarer, hvor man kan bestille reparasjon fra et butikkperspektiv. Vi ønsker å inspirere kunden til å bevare favorittplagg som kanskje trenger en liten fiks i sømmen, eller reparere en slitasje på et klesplagg som ellers er fullt anvendelig, i stedet for å kjøpe nytt.

Det skjer med alle -klær kan rakne og slites ut. Vi etterstreber å gjøre reklamasjon ved hjelp av tjenester som Repairable tilbyr, samtidig ønsker vi å bidra til at viktige yrkesgrupper består; Så lenge vi selger klær og sko, trenger vi skreddere og skomakere. Vi trenger mennesker som har kunnskap om bevaring av klær, og som kan god skreddersøm.

Saleh jobber som skredder i Repairable.

En av fordelene ved å levere klær til reparasjon, er å kunne diskutere fremgangsmåte og utveksle kunnskap. Det skapes også viktige dialoger i en verden som blir mer og mer digital. Sammen kan vi finne frem til mer bærekraftige løsninger for hvordan fremtidig klesproduksjon skal foregå.

Reparasjon er nøkkelen til et bærekraftig forbruk og vil ta en betydelig plass i fremtiden.